علائم تمام شدن زغال جاروبرقی

علائم تمام شدن زغال جاروبرقی + آموزش تعویض

local_offerآموزش تعمیر جاروبرقی
chat0

تمام شدن زغال جاروبرقی با گذشت زمان و استفاده مداوم از آن کاملا طبیعی می باشد و مهم این است که در زمان مناسب نسبت به تعویض آن اقدام کنید. با کوتاه شدن زغال جاروبرقی یا شکستن بخش هایی از آن هدایت جریان الکتریکی به کلکتور آرمیچر با اختلال مواجه میشود و به همین دلیل می تواند تاثیر منفی بر عملکرد موتور ایجاد کند. لذا اطلاع از نشانه های تمام شدن زغال جاروبرقی باعث میشود بتوانید بدون از دست دادن زمان نسبت به تعویض این قطعه مهم اقدام نموده و مانع از خرابی های بیشتر شوید. در این بخش از مطالب آموزش تعمیر جاروبرقی تکنوپشتیبان تمام آنچه که باید درباره علت تمام شدن ذغال جاروبرقی ال جی، سامسونگ و غیره و علائم خرابی و همچنین نحوه تعویض آن بدانید اشاره خواهیم داشت.

زغال جاروبرقی چیست؟

ساختار سیستم داخلی جاروبرقی ها به گونه ای طراحی شده است که قطعه ای رسانا برای انتقال و هدایت برق به کلکتور آرمیچر مورد نیاز می باشد تا شرایط را برای روشن شدن موتور و شروع به کار آن فراهم کند. زغال جاروبرقی قطعه ای رسانا از جنس گرافیت می باشد که با سرعت بالا برق را به کلکتور انتقال می دهد. این قطعه مستطیلی بوده و فنر فلزی اطراف آن قرار گرفته است و با گذشت زمان به مرور ارتفاع آنها کوتاه میشود. با توجه به اینکه زغال مسئولیت انتقال انرژی الکتریسیته را به کلکتور بر عهده دارد، به همین دلیل شکستگی و کوتاه شدن آن مانع از این کار میشود و در نهایت نیاز به تعمیر جاروبرقی خواهد بود.

زغال جاروبرقی چیست

علت تمام شدن زغال جاروبرقی چیست؟

همان طور که اشاره شد، زغال جاروبرقی قطعه ای از جنس گرافیت می باشد که انرژی الکتریکی را به کلکتور انتقال می دهد. این زغال ها از نظر مرغوبیت دارای تنوع بالایی بوده و برخی از آنها کیفیت بسیار پایینی دارند. زغال های نامرغوب به مرور زمان ممکن است دچار ترک و شکستگی شوند. با شکستن بخش هایی از این زغال ها قد آنها کوتاه شده و برق را هدایت نمی کنند. علاوه براین، گذشت زمان باعث میشود به مرور دچار خوردگی شوند و قد آنها کوتاه شده و در نهایت نیاز به تعویض آنها خواهد بود. با انتخاب زغال های باکیفیت می توان طول عمر آنها را تا حد زیادی افزایش داد.

نشانه های تمام شدن زغال جاروبرقی

با توجه به اینکه تمام شدن زغال جاروبرقی می تواند آسیب های جدی به موتور وارد کند و حتی منجر به سوختگی این قطعه مهم شود، به همین دلیل باید در زمان مناسب تعویض گردد. مهم ترین علائم تمام شدن زغال جاروبرقی که نشان دهنده زمان مناسب برای تعویض آنها می باشد عبارتند از:

جرقه زدن جاروبرقی

آیا تابحال متوجه جرقه زدن جاروبرقی شده اید؟ اگر احساس کردید که پس از روشن شدن جاروبرقی درون آن جرقه ایجاد میشود، یکی از دلایل اصلی این موضوع وجود اشکال و خرابی در زغال است. با توجه به اینکه وظیفه این قطعه هدایت برق می باشد، اگر کوتاه شده باشد و نتواند به کلکتور آرمیچر متصل شود، الکترون های آن به سمت کلکتور دارای انرژی حرکت نموده و در نهایت باعث ایجاد جرقه میشود. این جرقه ها را باید جدی بگیرید، چون عدم توجه به این موضوع باعث میشود تا به مرور سیم پیچی های داخلی آسیب ببینند.

کاهش قدرت موتور جاروبرقی به علت تمام شدن زغال

از دیگر نشانه های تمام شدن زغال جاروبرقی، کم شدن قدرت موتور می باشد. اگر زغال نتواند بدرستی برق را به کلکتور منتقل کند، حرکت آرمیچر با اختلال مواجه خواهد شد که در نهایت عملکرد موتور را تحت تاثیر قرار می دهد. پیشنهاد می کنیم ابتدا بررسی کنید که آیا روی زغال و کلکتور گرد و غبار انباشته نشده باشد. چون در بسیاری از مواقع تنها با تمیز کردن سطح کلکتور می توان این مشکل را حل کرد و نیاز به تعویض زغال جاروبرقی نیست.

نشانه های تمام شدن زغال جاروبرقی

ریپ زدن جاروبرقی

قطع و وصل شدن جریان برق و اتصالات داخلی باعث میشود تا موتور در حین کار به طور مداوم دچار خاموش و روشن شود. ریپ زدن جاروبرقی یا همان قطع و وصل شدن مدوم آن یکی دیگر از علائم تمام شدن زغال آن می باشد. با کوتاه شدن زغال اتصال با کلکتور به خوبی برقرار نمی شود و مدام این جریان قطع و وصل میشود و همین منجر به ریپ زدن موتور خواهد شد. عدم توجه به این موضوع در نهایت چیزی جز سوختگی موتور را به همراه نخواهد داشت.

کار نکردن موتور جاروبرقی

در نهایت می توان یکی از بدترین نشانه های تمام شدن زغال جاروبرقی را در روشن نشدن موتور و کار نکردن آن جستجو کرد. ریپ زدن های مداوم به سیم پیچی موتور آسیب وارد می کند و حتی باعث سوختن آن خواهد شد. علاوه براین، در برخی از مواقع ممکن است موتور سالم باشد، اما به دلیل عدم امکان برقراری ارتباط با کلکتور آرمیچر نمی تواند روشن شود و کار کند.

آموزش تعویض زغال جاروبرقی

همان طور که اشاره شد، برای جلوگیری از وارد شدن آسیب های جدی به موتور و سایر قطعات داخلی، بهتر است به محض مشاهده هر یک از نشانه های تمام شدن و کوتاه شدن زغال جاروبرقی، نسبت به تعویض آنها اقدام شود. برای تعویض زغال جاروبرقی کافیست گام های زیر را طی کنید:

  • در اولین مرحله باید جاروبرقی را از برق جدا کنید.
  • با توجه به مدل دستگاه، بدنه و محافظ بالایی جاروبرقی را باز کنید. در برخی از مدل ها باید پیچ های روی بدنه را باز کنید تا محفظه جدا شود.
  • موتور جاروبرقی را پیدا کنید و با باز کردن پیج ها آن را از جای خود جدا کنید.
  • روی کلکتور و موتور را کاملا گردگیری کنید.
  • سپس زغال های شکسته یا کوتاه شده را از جای خود خارج کنید. زغال مرغوب و متناسب با برند جاروبرقی را خریداری و به جای زغال های قبلی قرار دهید.
  • موتور را در جای خود قرار دهید و پیچ های آن را محکم کنید.
  • در نهایت قاب یا محفظه اصلی جاروبرقی را مجدد سر جای خود قرار دهید.

آموزش تعویض زغال جاروبرقی

تعمیر و تعویض زغال جاروبرقی

با توجه به اینکه در ساختار و سیستم داخلی جاروبرقی برندهای مختلف تفاوت هایی وجود دارد، لذا بهتر است بدون تخصص و مهارت نسبت به تعمیر و تعویض زغال اقدام نکنید. تعمیرکاران تکنوپشتیبان تمام انواع خدمات تعمیر لوازم خانگی تهران را در محل و منزل با قطعات اصلی و فابریک و قیمت های منصفانه انجام می دهند. کافیست درخواست تعمیر را بر روی سایت ثبت کنید یا با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید تا در کمترین زمان به محل اعزام شوند.

4/5 - (امتیاز 3)

کار را به کاردان بسپارید!

تعمیر لوازم خانگی نیاز به دانش فنی و تجربه دارد. پیشنهاد می کنیم کار تعمیرات لوازم خانگی خود را به تعمیرکاران مجرب تکنو پشتیبان بسپارید و از خسارات جبران ناپذیر جلوگیری کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید