علت جرقه زدن موتور جاروبرقی

علت جرقه زدن موتور جاروبرقی و کلکتور

local_offerآموزش تعمیر جاروبرقی
chat0

علت جرقه زدن موتور جاروبرقی و کلکتور از جمله مواردی می باشد که باید به طور کامل بررسی و برطرف گردد. در صورت عدم توجه به این مشکل به مرور خرابی های بیشتر و هزینه بری را برای دستگاه به همراه خواهد داشت که برای رفع آنها نیاز به تعمیر جاروبرقی توسط متخصص وجود دارد. تکنوپشتیبانی در ادامه به معرفی اصلی ترین دلایل جرقه زدن کلکتور و موتور جاروبرقی پرداخته و به سوالاتی از قبیل چرا موتور جاروبرقی جرقه های درشت و قرمز یا آبی و ریز می زند پاسخ خواهد داد.

بررسی علت جرقه زدن موتور جاروبرقی را جدی بگیرید!

با استفاده متوالی از جاروبرقی به مرور ممکن است بوی سوختگی از آنها احساس شده یا جرقه های درشت و قرمز و گاها ریز از بخش فن دستگاه مشاهده شود. با توجه به اینکه ایجاد جرقه در دستگاه می تواند به مرور منجر به خرابی کامل موتور جاروبرقی شود، لذا لازم است با مشاهده کوچکترین جرقه به دنبال علت اصلی آن باشید. در مراحل ابتدایی رخ دادن این مشکل می توان آن را با هزینه اندک و حتی تغییر در نحوه استفاده از جاروبرقی از بروز مشکلات بیشتر و هزینه بر جلوگیری نمود.

علت جرقه زدن موتور جاروبرقی

جرقه های ایجاد شده از موتور جاروبرقی را می توان از قسمت فن آن مشاهده کرد که در حالت کلی به دو گروه قابل تقسیم هستند که عبارتند از:

علت جرقه زدن های درشت و قرمز موتور جاروبرقی

خرابی موتور جاروبرقی

یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث میشود تا از جاروبرقی جرقه های درشت و قرمز همراه با بوی سوختگی احساس شود، خرابی در موتور دستگاه می باشد. برای بررسی وضعیت موتور کافیست ابتدا جاروبرقی را از پریز برق جدا کنید و موتور را از آن خارج نموده و مستقیم به برق متصل نمایید. در صورتیکه موتور بدون مشکل روشن شود و کار کند، خرابی سایر قطعات را باید بررسی کنید.

خرابی آرمیچر جاروبرقی

از دیگر دلایلی که می تواند علت جرقه زدن موتور جاروبرقی و ایجاد بوی سوختگی از آن باشد، خرابی در آرمیچر است. در صورت مشاهده اختلال در نحوه کار کردن آرمیچر جاروبرقی باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

خرابی در بالشتک جاروبرقی

از دیگر مواردی که می تواند علت جرقه زدن موتور جاروبرقی باشد، خرابی و وجود عیب در بالشتک آن می باشد. بررسی وضعیت بالشتک جاروبرقی به تجربه نیاز دارد و در صورت اطمینان از خرابی آن لازم است نسبت به تعویض این قطعات اقدام شود

علت جرقه زدن ریز و آبی موتور جاروبرقی

استفاده زیاد از جاروبرقی

در بسیاری از مواقع مشاهده میشود که جرقه های ریز و آبی رنگ در داخل دستگاه بوجود می آید و متاسفانه در اغلب مواقع از آن چشم پوشی میشود. در واقع این جرقه ها هشداری برای جلوگیری و پیشگیری از ایجاد خرابی های بیشتر برای دستگاه می باشند. یکی از اصلی ترین و رایج ترین دلایل برای بروز این مشکل، استفاده متوالی از جاروبرقی در ساعات اوج مصرف برق می باشد. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است هر 15 دقیقه یک مرتبه جارو برقی را خاموش کنید و قطعات داخلی آن فرصت استراحت بدهید.

تعویض زغال جاروبرقی

با گذر زمان و استفاده زیاد از جاروبرقی به مرور زغال های آن کوتاه میشوند و در نهایت فاصله بین آنها زیاد شده و با روشن شدن دستگاه، موتور جرقه می زند. برای رفع این مشکل لازم است ذغال های با کیفیت خریداری نموده و با ذغال های قبلی تعویض کنید.

بررسی برد جاروبرقی

نسل جدید جاروبرقی ها دارای بردهای پیشرفته ای بوده و مدار و سیم پیچی های متعددی در آنها در نظر گرفته شده است. خراب شدن و آسیب وارد شدن به مدارات روی برد باعث میشود تا جرقه های کوچک و آبی رنگ در زمان روشن شدن جاروبرقی ایجاد شود.

فرسوده بودن بلبرینگ جاروبرقی

بررسی علت جرقه زدن موتور جاروبرقی هایی که عمر زیادی ندارند به ندرت رخ می دهد و این اتفاقات اغلب با افزایش عمر دستگاه مشاهده می گردد. به عنوان مثال، فرسوده شدن بلبرینگ آرمیچر می تواند فشار زیادی را به کلکتور وارد کند که در نهایت به جرقه زدن موتور منتهی خواهد شد.

علت جرقه زدن کلکتور جاروبرقی

علت جرقه زدن کلکتور جاروبرقی

همان طور که در مطالب بخش آموزش تعمیرات جاروبرقی به علت خرابی در سیم جمع کن آن اشاره کردیم، کلکتور قطعه ای کوچک می باشد که روی موتور جاروبرقی نصب شده و واسط انتقال جریان برق از قسمت سیم جمع کن به سایر قطعات است. در بسیاری از مواقع بوی سوختگی و جرقه های ریز و آبی رنگی که از داخل جاروبرقی مشاهده میشود، به دلیل اختلال در این قطعه می باشد. علت جرقه زدن کلکتور جاروبرقی را می توان در موارد زیر جستجو نمود:

وجود نوسانات برق

علاوه بر کمک به کاهش مصرف انرژی در ساعات اوج مصرف، عدم استفاده از جاروبرقی در این ساعات می تواند به افزایش طول عمر آن کمک کند. با توجه به اینکه در ساعات اوج مصرف برق نوسانات در آن زیاد می باشد، در نتیجه به کلکتور فشار زیادی وارد شده و باعث ایجاد جرقه در آن می گردد.

خرابی در سیم پیچی داخلی جاروبرقی

از دیگر دلایلی که می توان به عنوان علت جرقه زدن کلکتور در نظر گرفت، وجود اختلال در سیم پیچی دستگاه می باشد. ایجاد اتصال کوتاه در سیم پیچی داخلی منجر به ایجاد نوسان می گردد که در نهایت به کلکتور فشار زیادی وارد خواهد کرد و باعث به ایجاد جرقه میشود. علاوه بر سیم پیچی داخلی، حتی وجود اتصال در سیم جاروبرقی و خرابی در پریز نیز می تواند در بوجود آمدن نوسانات برق نقش داشته باشند که به کلکتور فشار زیادی وارد می کنند.

فشار زیاد به موتور جاروبرقی

همان طور که اشاره شد، استفاده متوالی و بدون وقفه از جاروبرقی فشار زیادی را به موتور و کلکتور وارد می کند که در نهایت ابتدا بوی سوختگی و به مرور جرقه های ریز و آبی و گاها درشت و قرمز از آن مشاهده میشود.

با توجه به اینکه بررسی برخی از مشکلات فوق نیاز به تخصص و مهارت دارد، لذا پیشنهاد می کنیم برای رفع این قبیل خرابی ها مخصوصا در صورت مشاهده جرقه های درشت و قرمز از جاروبرقی با تیم های تعمیر لوازم خانگی تماس بگیرید

به ما امتیاز بدید

کار را به کاردان بسپارید!

تعمیر لوازم خانگی نیاز به دانش فنی و تجربه دارد. پیشنهاد می کنیم کار تعمیرات لوازم خانگی خود را به تعمیرکاران مجرب تکنو پشتیبان بسپارید و از خسارات جبران ناپذیر جلوگیری کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید